Cycling  

Register now!
Login
download mobile appAndroid app
download mobile appMobile site
partner of
Note: this personal page is openly accessible via climbbybike.com and retrievable via search engines. Martijn can decide to take down this page via his myclimbbybike at all time.

Martijn cycling page


Add Martijn's page to your facebook page:
Name : Martijn
City : Rotterdam
Country : The Netherlands
Age :
Bike :  
Favourite cols : Muur van Huy , Cauberg , Cote du Stockeu
Comments :

 Edit this page (Martijn)    Calory & fitness calculator

Climbs climbed by Martijn

Date climb Climb Distance Chrono Speed Power
6/13/2009 Klimweg - Schoorl 0.6 Km 00:03:30 10 Km/Hr 0 Watt
7/17/2006 Eltenberg - Elten 1.3 Km 00:00:00 7 Km/Hr 63 Watt
7/29/2008 Col du Stockeu - Stavelot 2.4 Km 00:00:00 8 Km/Hr 135 Watt
7/29/2008 Mur de Huy - Huy 1.3 Km 00:00:00 7 Km/Hr 136 Watt

Pictures by Martijn

image

- Martijn - 3/9/2011
image

- Martijn - 9/1/2010
image

- Martijn - 11/14/2009
image

- Martijn - 10/29/2009
image

- Martijn - 9/11/2009
image

- Martijn - 9/5/2009
image

- Martijn - 6/13/2009
image

- Martijn - 5/5/2009
image

- Martijn - 5/5/2009
image

- Martijn - 2/8/2009
image

- Martijn - 1/6/2009
image

- Martijn - 8/14/2008
image

- Martijn - 8/14/2008
image

- Martijn - 8/14/2008

Stories

Kruisberg, Wahlwiller story submitted on 8/28/2010
Deze klim heeft een steil begin en het laatste stukje is ook heel steil. Het middenstuk is vrij vlak zodat je daar op adem kunt komen. Onderschat deze klim niet, hij is minstens even lastig als de Cauberg. De Kruisberg staat ook wel bekend als De Botterweck of als De Wahlwiller. Het is een mooie klim die eindigt in het bos en uiteindelijk uitkomt op een vijfsprong. Als je op die vijfsprong de Zwartebrugweg neemt kom je beneden in Eys, waar je weer de Eyserbosweg kunt nemen.
publicatie bekijken
Mur de Huy , Huy story submitted on 12/8/2008
Het begin stelt niet veel voor, maar daarna wordt de klim geleidelijk steiler. Op een gegeven moment is er echt een enorm steile bocht die ik aan de buitenkant genomen heb, omdat ik hem anders niet gehaald had. Op het eind loopt het ook nog geniepig op, maar als je even doorbijt haal je hem wel.
publicatie bekijken
Mur de Huy , Huy story submitted on 8/14/2008
Ik ben pas 13 jaar maar ik heb een mountainbike gehuurd om de "Muur" te beklimmen. Het begin valt mee maar daarna wordt het steeds zwaarder. Op een gegeven moment zie je echt een enorm steil stuk opdoemen en dan denk je: Dit haal ik nooit, maar dat valt uiteindelijk nog mee. Als je de buitenbocht neemt tenminste. Daarna is het nog ff doorbijten en dan heb je het gehaald. Tip: Blijf je eigen tempo rijden en ga niet versnellen.
publicatie bekijken
Col du Stockeu , Stavelot story submitted on 8/14/2008
De Stockeu heb ik na de Muur van Huy beklommen. Met tussenpauze dus. Maar daardoor heb ik hem een beetje onderschat want hij is erg venijnig. Vooral het middenstuk is lang en steil. Het was ff flink doorbijten en ik kwam adem tekort maar ik haalde hem. Je wordt wel leuk ontvangen met het monument van Eddy Merckx op de top.
publicatie bekijken
Amerongse Berg , Amerongen story submitted on 5/5/2009
Op vakantie heb ik de Amerongse Berg beklommen. Hij begint in Amerongen met vals plat. Na dat vals plat krijg je een lekkere afdaling. Je denkt dan: Was dit het nou, maar na de afdaling komt er toch nog een paar honderd meter met flink wat klimwerk. Na dat klimwerk stelt het niks meer voor. Ik vond de berg niet zo lastig omdat je er een afdaling in hebt en lekker snelheid kan maken voor het steilste stuk. Als je geen echte klimmer bent is dit een aanrader.
publicatie bekijken
Klimweg, Schoorl story submitted on 6/14/2009
Ik beklom deze heuvel met mijn mountainbike. Aan het begin van de klim is er een slagboom maar daar kun je omheen. Daarna begint de klim. Het begin is simpel maar daarna wordt het flink steil en moet je flink kracht zetten. Daarna heb je een plateau bij huize Heel en Al en daarna moet je nog heel even doorbijten. Als je de klim dan hebt gehaald kun je genieten van een prachtig uitzicht.
publicatie bekijken
Distelberg, Stumm story submitted on 9/19/2009
Toen ik op vakantie was in Oostenrijk, zag ik een weggetje omhoog lopen. Het leek me wel een aardige berg... nou zeg dat wel!!! Er zitten vreselijk steile stukken van tegen de 20% in en die blijven ook vrij lang doorlopen. Je hebt nauwelijks tijd om te recupereren. Begin de klim dus niet te snel!
publicatie bekijken
Col du haussire with parc a gibiér, la roche en ardenne story submitted on 3/9/2011
Een mooie klim die in het bos eindigt en volgens Cotacol de zwaarste col van België is. Het is zeker een pittige col, maar ik vond hem eerlijk gezegd nog meevallen. Ruim een kilometer 11 a 12 procent is behoorlijk zwaar, maar als je eenmaal in een cadans zit voel je daar niks van. Als je in een rustig tempo aan deze klim begonnen bent is hij nog wel te doen.
publicatie bekijken
Sur le Thier, Remouchamps story submitted on 12/31/2012
Deze klim start in hetzelfde stadje als La Redoute en doet zeker niet onder voor zijn bekendere broer. Na 100 meter begint het feest al, hier krijg je direct de steilste piek te verwerken van 26%! Het is me gelukt om dit stuk, zittend, te halen,maar makkelijk ging dit niet. Nadat je dit stuk hebt gehad, ga je ervan uit dat je het lastigste wel gehad hebt, maar de moed zakt je in de schoenen als je nog een muur ziet opdoemen. Ook bij deze muur schiet het stijgingspercentage boven de 20% uit. Na weer een kort vlak stukje krijg je een laatste muur te verwerken. Dan ben je boven en heb je de steilste klim van België overwonnen.
publicatie bekijken
Les Hezalles, Wanne story submitted on 12/31/2012
De eerste 400 meter van deze klim zijn gemiddeld zon 16% met een maximale piek van ongeveer 25% en dit is te merken ook! Vlak voor de loeisteile haarspeldbocht had mijn voorwiel de neiging om omhoog te komen en wat meer naar voren leunen was dus de enige oplossing. Na dit heftige begin was ik nagenoeg buiten adem en ik was blij dat de eerste 200 meter na de haarspeld relatief vlak zijn. Bij deze vlakke meters passeer je overigens ook het waarschuwingsbord van 25%. Hierna krijg je alsnog 200 steile meters van maximaal 16%. Als je dit hebt overwonnen heb je het lastigste gehad en kun je de moeilijkheidsgraad van de klim tot Dairomont alleen nog opvoeren door de klim naar Landal Village Les Gottales te nemen. Deze klim piekt nog richting de 20%. Als je hier boven bent, moet je een klein stukje rechtdoor rijden, dan linksaf naar beneden slaan, en dan kom je via het dorpje St. Jacques weer op de doorgaande weg richting Dairomont terecht. Dan heb je dit beest eindelijk overwonnen.
publicatie bekijken
Kapelmuur, Abdijstraat story submitted on 8/16/2010
De legendarische Muur begint vrij makkelijk maar eindigt pittig. In het begin is het gewoon een kwestie van sparen, want op het eind moet je flink aan de bak. Het steilste stuk van 20% komt direct na de bocht naar links en duurt nog behoorlijk lang. Hier stappen de meeste toeristen af. Ik hoefde gelukkig niet af te stappen al was ik wel blij dat de klim niet zo lang is. Het is het verstandigst om in het bos zo ver mogelijk naar links (het dichtst bij de muur) te rijden. Hier liggen de kasseien nog het beste.
publicatie bekijken

Tours cycled


Date tour Tour Distance Chrono Speed Power Download
No tours found

© climbbybike™ All rights reserved 2005 -