Cycling  

Register now!
Login
download mobile appAndroid app
download mobile appMobile site
partner of
Note: this personal page is openly accessible via climbbybike.com and retrievable via search engines. Koen Mertens can decide to take down this page via his myclimbbybike at all time.

Koen Mertens cycling page


Add Koen Mertens's page to your facebook page:
Name : Koen Mertens
City : Schelle
Country : Belgium
Age : 50
Bike : Race Kuota Kharma
Favourite cols : Col du Galibier , Col du Télégraphe , Col du Mont Cenis
Comments :

 Edit this page (Koen Mertens)    Calory & fitness calculator

Climbs climbed by Koen Mertens

Date climb Climb Distance Chrono Speed Power
5/24/2014 Col du Galibier - Valloire 18.1 Km 00:00:00 0 Km/Hr 0 Watt

Pictures by Koen Mertens

image

- koen Mertens - 7/30/2015
image
Galibier met op de achtergrond de Mont Blanc
- Koen Mertens - 7/30/2015
image
Galibier met op de achtergrond de Mont Blanc
- Koen Mertens - 7/30/2015
image

- Koen Mertens - 7/29/2015
image

- Koen Mertens - 7/29/2015
image

- koen Mertens - 7/29/2015
image

- koen Mertens - 7/29/2015
image

- koen Mertens - 7/29/2015
image

- Koen Mertens - 5/24/2014
image

- Koen Mertens - 5/24/2014
image

- Koen Mertens - 5/24/2014
image

- Koen Mertens - 5/24/2014
image

- Koen Mertens - 5/24/2014
image

- koen Mertens - 5/24/2014
image

- koen Mertens - 5/24/2014
image

- koen Mertens - 5/24/2014

Stories

Col du Lautaret, Le Clapier story submitted on 7/18/2014
Gisteren de Lautaret beklommen vanuit Le Clapier ter voorbereiding van de Touretappe van zaterdag (20/7/14), en nadien nog de Galibier moeten beklimmen om opnieuw in Valloire te komen.De Lautaret is een ideale beklimming in het hooggebergte voor iemand die geen berggeit is. Omwille van de lengte (34 km) wordt het nooit echt steil, waardoor iedere gemiddelde fietser met het nodige plezier dit kan voltooien. De eerste kilometers gaan rustig bergop. De percentages gaan vrijwel nooit boven de 5%. In het begin is de weg niet super mooi: na het stuwmeer aan de voet van Les 2 Alpes volgen enkele kilometers langs het water. Als snel volgen echter de watervallen langs beide kanten van de weg.

Nadeel zijn wel de talrijke, slecht verlichte tunnels die je moet nemen. Maar bij warme temperaturen zorgen ze wel voor verkoeling.

Vanaf La Grave (een ideale plek om wat krachten bij te tanken) is het steiler bergop, zonder echter de 8% te overstijgen. Meer dan de zwaarte van de helling, beginnen de kilometers nu voor de vermoeidheid te zorgen. Toch kan je nog volop genieten van de prachtige uitzichten. De laatste kilometer is opnieuw vrij vlak, zodat je stijlvol kan aankomen op de top. Wil je de Galibier erbij nemen, is extra training welkom
publicatie bekijken
Col du Télégraphe, Saint Michel de Maurienne story submitted on 7/17/2013
Vorige week nogmaals de Col du Télégraphe beklommen. Voor mij blijft dit één van de mooiste cols. Je moet geen geoefende wielrenner of klimmer te zijn om hier boven te geraken. Ook de minder getrainde wielermens kan hierop eens meemaken wat klimmen in de Alpen wil zeggen.
De start is redelijk pittig tot na de dorpjes. Vanaf Plan Lancelot gaat het minder steil bergop. Bij warm weer profiteer je hier ook van de schaduw in het bos. Hoger krijg je echter regelmatig een glimp van de prachtige omgeving en een schitterende blik op de vallei van de Maurienne.
Na de afslag richting het skistation Valmeinier is het nog een drietal km tot de top. Als er nog jus in de benen zit kan je hier al een beetje gas bijgeven. Enkel de laatste km gaat weer iets steviger bergop (8%), maar het prachtige uitzicht en de beloning van de top, maken dat ook dit goed verteerbaar blijft.
De Télégraphe is ideaal als een eerste kennismaking met het hooggebergte voor de iedereen.
publicatie bekijken
Alpe dHuez, Bourg dOisans story submitted on 7/18/2013
Vorige week (een week voor de Tourrit) de Alpe voor de eerste maal beklommen. Een week voor de Ronde van Frankrijk er langs komt en de berg stond reeds redelijk vol campers.
De eerste kilometers zijn de zwaarste, met dadelijk stijgingspercentages van 10%. Vanaf het eerste dorpje verloopt de klim iets minder zwaar en wordt het genieten van de mythische grond. Zeker een week voor de Tour ben je niet alleen en dagen er soms bizarre figuren op.
De klim blijft wel stevig, maar de 21 bochten geven telkens de mogelijkheid om enkele meters bij te komen.
Tegen het einde wordt het opnieuw iets steiler (of die indruk krijgt men toch) tot voor het skistation, maar de door iedereen gekende gebouwen naderen waardoor het laatste stuk mede op adrenaline afgewerkt wordt.
Alpe dHuez is qua omgeving en uitzicht zeker niet de mooiste berg om op te fietsen, maar enkel alleen al om zijn mythische uitstraling moet deze op je palmares staan. Ik doe hem zeker ooit nog eens opnieuw!
publicatie bekijken
Col du Mont Cenis, Lanslebourg story submitted on 7/18/2013
In navolging van de Giro en op aanraden van enkele bewoners uit de streek, de Mont Cenis beklommen vanuit Lanslebourg. Dit is een minder bekende, maar zeer mooie klim. Goede weg, in het begin enkele bochten, meer naar de top toe wat meer rechte stukken.
Ook voor de niet te zwaar getrainde fietser is dit een mooie berg om op te rijden. Het is een kennismaking met het hoogegebergte (2083m) maar veel minder zwaar dan kleppers als Galibier, Iséran, Madeleine enz.
Het eerste deel fietst men door het bos, af en toe onderbroken door een skipiste. Het laatste stuk is meer open. Op de top wordt men beloond met een schitterend vergezicht op het meer.
De eerste kilometers zijn zeker niet zwaar. Het middenstuk is steviger (ca. 8%) Naar het einde toe wordt het weer minder steil (6%), maar ik had de pech om er wind op kop te hebben waardoor het toch nog duwen was.
Al bij al een onbekende col, maar zeker aan te raden.
publicatie bekijken
Lacets de Montvernier, Pontamafrey-Montpascal story submitted on 7/29/2015
gezien alle promotie vooraf bij de Tour de France 2015 betreffende deze klim, wou ik deze zeker, in combinatie met de col du Chaussy eens oprijden. En ik moet toegeven: het loont echt de moeite.

Enkele dagen voor de passage van de Tour was de weg reeds afgesloten voor alle verkeer. Gelukkig, want het is wel redelijk smal.

Vanuit St Jean de Maurienne kom je na enkele kilometers in Pontamafrey. Van daar zie je de 18 haarspeldbochten reeds liggen. Een korte klim (3,5 km) maar wel stijl - steeds tussen 9 en 11 % - enkel in de bochten zelf kan je even op adem komen. Door de talrijke haarspeldbochten waan je je op een soort mini Alpe dHuez. De klim is stijl, maar de mooie vergezichten en de kronkelende weg onder jou, compenseren de geleverde inspanningen. En vooral, het is maar 3,5 km. Een uitdaging voor iedereen, dus ook de minder geoefende klimmer.Eens boven kan je in het dorpje Montpascal de afdaling terug naar St Jean de Maurienne via Hermillon aanvatten, of verder klimmen naar de top van de Col de Chaussy.
publicatie bekijken
Col de Chaussy, Pontamafrey story submitted on 7/29/2015
Vanuit St. Jean de Maurienne kan je de eerste kilometers van Col de Chaussy beklimmen via de eigenlijke klim die start in Hermillon of via de ondertussen bekende Lacets de Montvernier. Deze laatste weg is korter (3,5 km), veel mooier (18 haarspeldbochten) maar ook steiler (9%). Na de Lacets kom je via een open weg door de weilanden in Montvernier. Hier krijg je de kans om opnieuw op krachten te komen. De %-tages zijn minder en in Montvernier kan je water bijtanken op het dorpsplein voor wat nog komen moet. En dat is toch niet van de poes, ondanks het feit dat deze col 1ste cat is.

Nog bijna 10 km tot de top en minder dan 7% wordt het niet. Integendeel, de gps geeft vrijwel steeds 8 of 9 % aan. Het zwaarste stuk is naast de rotswand: tot 11%. Gelukkig bieden de uitzichten hier wat soelaas.

Door het bos gaat het gestaag verder. Maar het ergst is nu achter de rug. Er komen zelfs stukken aan van "amper" 5 à 6 %.

In Montpascal ben je er bijna. Hier kan je opnieuw aan een bron bijtanken voor de laatste kilometers. Bij het verlaten van het dorpje is de weg zelfs even vlak. Langsheen de weilanden kronkelt de weg nu naar de top. De %-tages wissel wat af zodat je van het uitzicht kan genieten.
publicatie bekijken
Col de la Croix de Fer, Saint Jean de Maurienne story submitted on 7/30/2015
Vanuit St. Jean de Maurienne is dit een klim van 30km. Er zitten echter heel wat dalende kilometers in.

Van bij de start aan het rond punt in St. Jean gaat het stevig omhoog. Rustig beginnen is aan de orde. Na de eerste kms vlakt de weg af en voorbij de splitsing naar La Toussuire gaat het alweer licht omlaag. Zo kom je al snel in het bosrijke gedeelte. Hier wordt de klim zwaar. Vrijwel continu 9%. Dit eerste gedeelte zorgt ook niet voor mooie vergezichten, maar de bosrijke omgeving zorgt wel voor schaduw als het warm is. Na een 5-tal km kom je aan de tunnels en kan je op adem komen bij opnieuw enkele dalende kms. Na de splitsing voor de col du Mollard gaat de weg opnieuw omhaag maar aan aangename %-tages. Ook de omgeving wordt nu de moeite waard.

In St. Sorlin kan je water bijtanken voor de laatste, zware kms. De weg kronkelt nog 7 km steil naar de top, maar de prachtige vergezichten houden het de moeite waard.

Vooral het 2de deel van de klim is de moeite waard, maar door de afstand moet je er wel de tijd voor nemen.

Via de top van de Glandon kan je afdalen richting St Etienne de Cuinnes. Zo moet je niet langs dezelfde route terug naar beneden.
publicatie bekijken
Col du Galibier, Valloire story submitted on 7/30/2015
Vanuit Valloire de Galibier beklimmen is voor iedere fietser goed te doen. Onmiddellijk na het dorp is het al even op de tanden bijten voor een steil stuk (9%) tot aan Les Verneys. Vervolgens vlakt de klim af. De lange rechte weg lijkt vlak maar stijgt toch een beetje. Aan de haarspeldbochten krijgen we opnieuw een steiler stuk van 9% en nadien schommelen de %-tages tussen de 7 en 9%. Maar het uitzicht met rechts naast je de ravijn maakt veel goed. Het is aan te raden hier geen krachten te verspelen. Vanaf Plan Lachat draait de weg rechtsaf en zie je meteen de echt steile stukken.

Vanaf nu is het steil tot aan de top. Even is er aan het monument ter ere van Pantani een minder steil stuk van 7%.

Je kan de top al zien in de verte (de de hoogte!). Het blijft echter ook genieten van de omgeving.

Aangekomen aan de tunnel kan de laatste km er ook nog wel bij. Dit is het zwaarste stuk (tot 13% in de volgende haarspeldbocht) maar het zijn de laatste meters.

Spijtig genoeg was het verkeer redelijk druk: veel wagens reden via de Galibier gezien de weg naar Briançon afgesloten was. Maar dit is en blijft een van de mooiste cols in de Alpen. Dat merk je ook aan het aantal fietsers onderweg.
publicatie bekijken

Tours cycled


Date tour Tour Distance Chrono Speed Power Download
No tours found

© climbbybike™ All rights reserved 2005 -