Cycling  

Register now!
Login
download mobile appAndroid app
download mobile appMobile site
partner of
Note: this personal page is openly accessible via climbbybike.com and retrievable via search engines. Koen Mertens can decide to take down this page via his myclimbbybike at all time.
Koen Mertens cycling page

Add Koen Mertens's page to your facebook page:
Name : Koen Mertens
City : Schelle
Country : Belgium
Age : 48
Bike : Race Kuota Kharma
Favourite cols : Col du Galibier , Col du Télégraphe , Col du Mont Cenis
Comments :

 Edit this page (Koen Mertens)    Calory & fitness calculator

Climbs climbed by Koen Mertens
Date climb Climb Distance Chrono Speed Power
5/24/2014 Col du Galibier - Valloire 18.1 Km 00:00:00 0 Km/Hr 0 Watt

Pictures by Koen Mertens:
image

- Koen Mertens - 5/24/2014
image

- koen Mertens - 5/24/2014
image

- koen Mertens - 5/24/2014
image

- koen Mertens - 5/24/2014
image

- Koen Mertens - 5/24/2014
image

- Koen Mertens - 5/24/2014
image

- Koen Mertens - 5/24/2014
image

- Koen Mertens - 5/24/2014
Stories
Col du Télégraphe, Saint Michel de Maurienne story submitted on 7/17/2013
Vorige week nogmaals de Col du Télégraphe beklommen. Voor mij blijft dit één van de mooiste cols. Je moet geen geoefende wielrenner of klimmer te zijn om hier boven te geraken. Ook de minder getrainde wielermens kan hierop eens meemaken wat klimmen in de Alpen wil zeggen.
De start is redelijk pittig tot na de dorpjes. Vanaf Plan Lancelot gaat het minder steil bergop. Bij warm weer profiteer je hier ook van de schaduw in het bos. Hoger krijg je echter regelmatig een glimp van de prachtige omgeving en een schitterende blik op de vallei van de Maurienne.
Na de afslag richting het skistation Valmeinier is het nog een drietal km tot de top. Als er nog jus in de benen zit kan je hier al een beetje gas bijgeven. Enkel de laatste km gaat weer iets steviger bergop (8%), maar het prachtige uitzicht en de beloning van de top, maken dat ook dit goed verteerbaar blijft.
De Télégraphe is ideaal als een eerste kennismaking met het hooggebergte voor de iedereen.
publicatie bekijken
Alpe dHuez, Bourg dOisans story submitted on 7/18/2013
Vorige week (een week voor de Tourrit) de Alpe voor de eerste maal beklommen. Een week voor de Ronde van Frankrijk er langs komt en de berg stond reeds redelijk vol campers.
De eerste kilometers zijn de zwaarste, met dadelijk stijgingspercentages van 10%. Vanaf het eerste dorpje verloopt de klim iets minder zwaar en wordt het genieten van de mythische grond. Zeker een week voor de Tour ben je niet alleen en dagen er soms bizarre figuren op.
De klim blijft wel stevig, maar de 21 bochten geven telkens de mogelijkheid om enkele meters bij te komen.
Tegen het einde wordt het opnieuw iets steiler (of die indruk krijgt men toch) tot voor het skistation, maar de door iedereen gekende gebouwen naderen waardoor het laatste stuk mede op adrenaline afgewerkt wordt.
Alpe dHuez is qua omgeving en uitzicht zeker niet de mooiste berg om op te fietsen, maar enkel alleen al om zijn mythische uitstraling moet deze op je palmares staan. Ik doe hem zeker ooit nog eens opnieuw!
publicatie bekijken
Col du Mont Cenis, Lanslebourg story submitted on 7/18/2013
In navolging van de Giro en op aanraden van enkele bewoners uit de streek, de Mont Cenis beklommen vanuit Lanslebourg. Dit is een minder bekende, maar zeer mooie klim. Goede weg, in het begin enkele bochten, meer naar de top toe wat meer rechte stukken.
Ook voor de niet te zwaar getrainde fietser is dit een mooie berg om op te rijden. Het is een kennismaking met het hoogegebergte (2083m) maar veel minder zwaar dan kleppers als Galibier, Iséran, Madeleine enz.
Het eerste deel fietst men door het bos, af en toe onderbroken door een skipiste. Het laatste stuk is meer open. Op de top wordt men beloond met een schitterend vergezicht op het meer.
De eerste kilometers zijn zeker niet zwaar. Het middenstuk is steviger (ca. 8%) Naar het einde toe wordt het weer minder steil (6%), maar ik had de pech om er wind op kop te hebben waardoor het toch nog duwen was.
Al bij al een onbekende col, maar zeker aan te raden.
publicatie bekijken
Col du Lautaret, Le Clapier story submitted on 7/18/2014
Gisteren de Lautaret beklommen vanuit Le Clapier ter voorbereiding van de Touretappe van zaterdag (20/7/14), en nadien nog de Galibier moeten beklimmen om opnieuw in Valloire te komen.De Lautaret is een ideale beklimming in het hooggebergte voor iemand die geen berggeit is. Omwille van de lengte (34 km) wordt het nooit echt steil, waardoor iedere gemiddelde fietser met het nodige plezier dit kan voltooien. De eerste kilometers gaan rustig bergop. De percentages gaan vrijwel nooit boven de 5%. In het begin is de weg niet super mooi: na het stuwmeer aan de voet van Les 2 Alpes volgen enkele kilometers langs het water. Als snel volgen echter de watervallen langs beide kanten van de weg.

Nadeel zijn wel de talrijke, slecht verlichte tunnels die je moet nemen. Maar bij warme temperaturen zorgen ze wel voor verkoeling.

Vanaf La Grave (een ideale plek om wat krachten bij te tanken) is het steiler bergop, zonder echter de 8% te overstijgen. Meer dan de zwaarte van de helling, beginnen de kilometers nu voor de vermoeidheid te zorgen. Toch kan je nog volop genieten van de prachtige uitzichten. De laatste kilometer is opnieuw vrij vlak, zodat je stijlvol kan aankomen op de top. Wil je de Galibier erbij nemen, is extra training welkom
publicatie bekijken
Tours cycled

Date tour Tour Distance Chrono Speed Power Download

No tours found
Cyclos cycled

Date cyclo Cyclo Distance Chrono Speed Power Download

No cyclos found
Race stagesDate stage Race Stage Distance Download KML Download GPX

No stages found

© climbbybike™ All rights reserved 2005 -